Η εταιρία

  Η εταιρεία Αφοί Αναγνωστόπουλοι αποτελεί μία σύγχρονη και συνεχώς αναπτυσσόμενη εταιρεία στο χώρο της θέρμανσης, των στερεών και υγρών καυσίμων. Με την πολυετή εμπειρία της και τη συνεχή αξιοποίηση νέων ιδεών, καταφέρνει καθημερινά να βρίσκεται στην κορυφή του ανταγωνισμού και να προσφέρει σύγχρονα προϊόντα και υπηρεσίες σε πολλές περιοχές της χώρας. Στόχος της εταιρείας είναι η παροχή σύγχρονων, ολοκληρωμένων και οικονομικών λύσεων στους πελάτες (οικιακοί χρήστες, επαγγελματίες, παραγωγικές μονάδες). Για το λόγο αυτό αναζητούμε και δοκιμάζουμε συνεχώς νέα προϊόντα και υπηρεσίες, που ανταποκρίνονται στα διεθνή πρότυπα και έχουν άριστη σχέση κόστους – απόδοσης. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος Ελλάδος σε προϊόντα της εταιρείας ECOSPAR και εισάγει οικονομικά και οικολογικά συστήματα θέρμανσης. Παράλληλα, αναπτύσσει πανελλαδικό δίκτυο συνεργαζόμενων καταστημάτων, για την εξυπηρέτηση των πελατών της. Έχοντας σαν κύριο μέλημα την άμεση, αξιόπιστη και φιλική εξυπηρέτηση του πελάτη, διαθέτουμε το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο είναι πρόθυμο να διαχειριστεί οποιοδήποτε αίτημα ή απορία των πελατών. Τα κυριότερα προϊόντα και υπηρεσίες της εταιρείας είναι:

  • Στερεά καύσιμα (pellet, μπρικέτες pellet, καυσόξυλα)
  • Υγρά καύσιμα (κίνησης και θέρμανσης)
  • Σόμπες και λέβητες Pellet
  • Σόμπες ξύλου και υγραερίου
  • Ανταλλακτικά οχημάτων – μηχανημάτων
  • Διανομή καυσίμων – Οικιακή χρήση (στερεών και υγρών)
  • Διανομή καυσίμων – Επαγγελματίες
  • Διανομή υγραερίου
  • Πλυντήριο – λιπαντήριο οχημάτων
  • Έκδοση κοινοχρήστων

  Η εταιρία Αναγνωστόπουλος ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Έδεσσα το 1953, από τον Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο. Στην περιοχή μας την περίοδο εκείνη το κυριότερο μηχανικό μέσο μεταφοράς ήταν το ποδήλατο. Έτσι, σαν πρώτο αντικείμενο ασχολίας ήταν η ενοικίαση, πώληση και επισκευή ποδηλάτων. Παρόλο που η επιχείρηση στεγαζόταν σε ένα κατάστημα 10m2, τα ελαστικά, τα ανταλλακτικά και τα αξεσουάρ ποδηλάτων προστέθηκαν σύντομα στα διαθέσιμα προϊόντα. Με την εμφάνιση των πρώτων οχημάτων (κυρίως ταξί και ημιφορτηγά) στην περιοχή της Έδεσσας, ξεκίνησε η πώληση ελαστικών για αυτά, ενώ αποτέλεσε και τον πρώτο χώρο επισκευής ελαστικών (βουλκανιζατέρ) στην περιοχή.

  Το 1957 η εταιρία πήρε την αντιπροσωπεία των γνωστών για την εποχή γερμανικών μοτοσικλετών FLORETTA. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να τις κάνει γνωστές στην ευρεία περιοχή μέσα από πωλήσεις αλλά και ενοικιάσεις. Έχοντας αποκτήσει γνώσεις για το αντικείμενο, ανέλαβε και την προώθηση των πολύ γνωστών ιταλικών μοτοσικλετών VESPA. Πέρα από τις πωλήσεις, πολύ σημαντική ήταν και η υποστήριξη που παρείχε στους κατόχους με επισκευές και βελτιώσεις.

  Το 1963 η εταιρία αλλάζει πορεία και αποφασίζει να εγκαταστήσει την πρώτη αντλία υγρών καυσίμων (μετρούσε σε γαλόνια) για τα λιγοστά οχήματα που κυκλοφορούσαν τότε. Παράλληλα, ξεκίνησε και η πώληση υγραερίων, τόσο για οικιακή χρήση όσο και σε εργοστάσια. Σταδιακά, και με την αύξηση του αριθμού οχημάτων, δημιουργήθηκε δίπλα στο χώρο της εταιρίας ένα πλυντήριο οχημάτων και ένα λιπαντήριο. Λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων, έγιναν και οι πρώτες προσλήψεις υπαλλήλων. Γύρω στο 1970 ξεκινάει και η μεταφορά πετρελαίου θέρμανσης σε σπίτια και μαγαζιά, με τη χρήση ενός τρίκυκλου οχήματος και δοχείων.

  Το 1975 αποτελεί σημείο αναφοράς για την πορεία την εταιρίας. Έχοντας αποκτήσει έναν αρκετά μεγάλο ιδιόκτητο χώρο σε κεντρικό σημείο της πόλης, δημιουργεί ένα σύγχρονο για την εποχή πρατήριο καυσίμων. Νέες αντλίες, μεγάλοι αποθηκευτικοί χώροι, αύξηση των διαθέσιμων ανταλλακτικών και αξεσουάρ, είναι το αποτέλεσμα αυτής της κίνησης. Οι αλλαγές που ξεκίνησαν, ολοκληρώνονται με τη συνεργασία με την εταιρία υγρών καυσίμων FINA. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1978, η εταιρία αποκτά το πρώτο όχημα μεταφοράς πετρελαίου θέρμανσης με δεξαμενή. Πλέον, ανοίγονται νέοι δρόμοι για τη διανομή καυσίμων σε σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ σύντομα έρχεται και το δεύτερο όχημα. Η ανοδική πορεία της εταιρίας συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς, και έτσι προχωράει στην αγορά φορτηγού βυτιοφόρου, με το οποίο μεταφέρει καύσιμα απευθείας από τα διυλιστήρια, ενώ ταυτόχρονα διανέμει και μαζούτ σε εργοστάσια. Στα χρόνια που ακολούθησαν έγιναν συνεργασίες κα με άλλες εταιρίες καυσίμων, όπως η Disoil και η BP.

  Το 1984, στο δυναμικό της εταιρίας μπαίνει ο μεγαλύτερος γιος του ιδρυτή και αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο στο τομέα της μεταφοράς καυσίμων. Δεν άργησε η στιγμή που δημιουργήθηκε η πρώτη μεταφορική εταιρία καυσίμων με την επωνυμία Αλέξανδρος Ι.Μ.Ε ΕΠΕ, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις να αυξάνονται συνεχώς. Το 1990 ξεκίνησαν να εργάζονται στην εταιρία και τα άλλα δύο παιδιά της οικογενείας. Έχοντας δημιουργήσει ένα δυνατό πυρήνα στον τομέα των καυσίμων και με μετά τη συνεργασία με την εταιρία καυσίμων SHELL – CORAL, αποφασίζουν να ξεκινήσουν τις μεταφορές καυσίμων από τα διυλιστήρια και σε γειτονικούς νομούς, εξυπηρετώντας πρατήρια και επιχειρήσεις.

  Το 2000, δημιουργούν λίγο έξω από την Έδεσσα εγκαταστάσεις αποθηκών πετρελαίου θέρμανσης, με δυνατότητα αποθήκευσης που ξεπερνά τα 400.000 λίτρα. Σταδιακά αυξάνεται ο στόλος των ιδιόκτητων βυτίων μεταφοράς καυσίμων και ξεκινάνε νέες συνεργασίες με μεγάλες εταιρίες του χώρου, όπως CYCLON, REVOIL, BP, SHELL. Η μεγάλη αυτονομία, η αύξηση παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων, η ευελιξία κινήσεων και η δυνατότητα μεταφορών, απογειώνει το πελατολόγιο και καταξιώνει την εταιρία στο χώρο των υγρών καυσίμων.

  Το 2006, μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων προς επιχειρήσεις, πραγματοποιείται γενική ανακαίνιση της εταιρίας. Ο χώρος του πρατηρίου στήνεται εξ αρχής, ενώ αντικαθίστανται οι αντλίες και οι αποθηκευτικοί χώροι. Σύγχρονα συστήματα ανεφοδιασμού οχημάτων, πυρόσβεσης και παρακολούθησης, εγκαταστάθηκαν στους χώρους του πρατηρίου. Μέσα στα επόμενα χρόνια, το λογιστήριο της εταιρίας εξοπλίστηκε με σύγχρονα συστήματα μηχανογράφησης. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές αποτελούν κύριο εργαλείο στη δουλειά και χρησιμοποιούνται σχεδόν σε όλες τις διαδικασίες, όπως τη διαχείριση του πελατολογίου και των οικονομικών κινήσεων, καθώς και τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης.

  Η μεταφορική εταιρία καυσίμων τροφοδοτεί περισσότερα από 50 πρατήρια υγρών καυσίμων σε ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντροδυτικής Μακεδονίας, ενώ οι επιχειρήσεις οι οποίες συνεργάζονται μαζί μας συνεχώς αυξάνονται. Έχει δημιουργηθεί εισαγωγική εταιρία προϊόντων θέρμανσης, ώστε να υπάρχει δυνατότητα επιλογής από τον πελάτη του κατάλληλου μέσου θέρμανσης του χώρου του.

  Το 2010, η εταιρεία ξεκινάει την εμπορία νέων οικονομικών και οικολογικών στερεών καυσίμων και συστημάτων θέρμανσης. Αναλυτικότερα, διαθέτει στερεά καύσιμα pellet (συσσωματώματα ξύλου), μπριγκέτες pellet, συσκευασμένα ξύλα τζακιού, σόμπες και λέβητες pellet, καθώς και ξυλόσομπες. Για την άμεση παράδοση των προϊόντων στην αγορά, κατασκευάζει αποθηκευτικό χώρο 1000 m2, ενώ αγοράζει και δύο φορτηγά για τις μεταφορές. Παράλληλα, ορίζεται κύριος αντιπρόσωπος Ελλάδος της εταιρείας ECOSPAR και προμηθεύει πολλές περιοχές της χώρας, είτε απευθείας είτε μέσω του δικτύου αντιπροσώπων που έχει δημιουργήσει.

  Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας είναι η δημιουργία αλυσίδας ιδιόκτητων πρατηρίων υγρών καυσίμων στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τα οποία θα ελέγχονται και θα τροφοδοτούνται από την κεντρική εταιρία.


  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>