FAQ - ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΑΠΑΝΤHΣΕΙΣ

1. Ποια σόμπα EcoSpar είναι η σωστή επιλογή για μένα?

Οι σόμπες EcoSpar διαφοροποιούνται ανάλογα με την ισχύ. Επιλέξτε τη σωστή θερμάστρα σύμφωνα με το χώρο που θέλετε να θερμάνετε.
Η σόμπα Solara έχει ισχύ 6 kW, διαθέτει ρυθμιζόμενο σύστημα εξαγωγής θερμού αέρα από την εμπρόσθια όψη, ενώ θερμαίνεται και η άνω επιφάνεια της σόμπας. Είναι ιδανική για τη θέρμανση χώρων μέχρι 60 m2.

Η σόμπα Tukana έχει ισχύ 8 kW, διαθέτει ρυθμιζόμενη εξαγωγή θερμού αέρα και είναι ιδανική για τη θέρμανση χώρων μέχρι 80 m2.

Η σόμπα Karina έχει ισχύ10 kW και με το θερμό αέρα που εξαγάγει από την εμπρόσθια όψη μπορεί να αναλάβει τη θέρμανση χώρων μέχρι 100 m2.
Η συσκευή Auriga έχει σχεδιαστεί για μεγαλύτερους χώρους (έως 150 m2 ) και αποτελεί ένα κεντρικό σύστημα θέρμανσης με λέβητα χωρητικότητας 75 λίτρων. Στη συσκευή αυτή δεν υπάρχει αερόθερμο σύστημα και όλη η ισχύς χρησιμοποιείται για τη θέρμανση του νερού των σωμάτων

Η Galena 28 KW αποτελεί λέβητα στερεού καυσίμου pelletμε δυνατότητα κάλυψης χώρων μέχρι 250 m2. Η συγκεκριμένη συσκευή διαθέτει δεύτερο, ξεχωριστό χώρο καύσης και μπορεί να λειτουργήσει εξίσου καλάχρησιμοποιώντας και ως καύσιμο το ξύλο. Έχει ενσωματωμένο μεγάλο αποθηκευτικό χώρο για pellet, ενώ λόγω των υλικών κατασκευής και των λειτουργιών του, αξιοποιεί στο μέγιστο την θερμική απόδοση του καυσίμου Pellet.

Όλες οι συσκευές έχουν δοκιμαστεί για τουλάχιστον 2 χρόνια σε ακραίες χειμερινές συνθήκες και καλύπτουν χωρίς πρόβλημα τους προαναφερθέντες χώρους. Στην περίπτωση που η εγκατάσταση γίνει σε περιοχές με ηπιότερα κλίματα, η απόδοσή τους βελτιώνεται και μπορούν να θερμάνουν χώρους με μεγαλύτερες διαστάσεις.

2. Γιατί οι σόμπες με pellet λειτουργούν καλύτερα από αυτές με ξύλο?

• Επειδή είναι περισσότερο οικονομικές – σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει,τα Pelletείναι φθηνότερα και η πιο αποτελεσματική επιλογή για τη θέρμανση σε σχέση με τη αυτήν του ξύλου, φυσικού αερίου, πετρελαίου ή ηλεκτρισμού.

• Επειδή είναι πολύ εύκολες στη λειτουργία – δε χρειάζεται πλέον να αγοράσετε ξύλα, να τα κόψετε και να τα αποθηκεύσετε ή να γεμίζετε τη σόμπα αρκετές φορές την ημέρα.Τα pellet είναι συσκευασμένα σε σακιά των 15 kg και οι σόμπες γεμίζουν κάθε 2-3 ημέρες.

• Επειδή είναι εύκολες στη χρήση – δεν χρειάζεται πλέον να χάνετε χρόνο για να ανάψετε τη φωτιάή να επιστρέφετε σε ένα κρύο σπίτι. Οι σόμπες EcoSpar ξεκινούν τη λειτουργία τους με το πάτημα ενός κουμπιού. Μπορείτε με απλό τρόπο να προσαρμόσετε την επιθυμητή θερμοκρασία του χώρου σας, ενώ παράλληλα να καθορίσετε την ώρα εκκίνησης και την επιθυμητή θερμοκρασία για κάθε μέρα της εβδομάδας. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης της κεντρικής μονάδας ελέγχου, η οποία θα επιτρέψει τον έλεγχο της σόμπας (έναρξη/σβήσιμο, ρύθμιση της θερμοκρασίας) μέσω SMS.

• Επειδή σας δίνεται η δυνατότητα να καθορίσετε εσείς τις βασικές λειτουργίες της, ανάλογα με τις συνθήκες του χώρου σας.

3. Είναι εύκολο να εγκατασταθούν?

Ναι, είναι. Η διαδικασία εγκατάστασης είναι πολύ απλή και δεν χρειάζεται να γίνει αναπροσαρμογή του σπιτιού. Δεν απαιτείται η ύπαρξη κλασσικής καπνοδόχου, αλλά ένας απλός σωλήνας εξάτμισης, διότι οι σόμπες εκπέμπουν μόνο ένα άχρωμο αέριο, το οποίο δεν είναι επιβλαβές για το περιβάλλον.

Στο σημείο στο οποίο θα γίνει η εγκατάσταση της σόμπας, απαιτείται μόνο η διάνοιξη μίας τρύπας για την τοποθέτηση του σωλήνα εξαγωγής καυσαερίων, ένας κατακόρυφος σωλήνας μέχρι 2 μέτρα και μία πρίζα για την τροφοδοσία της συσκευής.

4. Ποια συστήματα ασφαλείας έχουν οι σόμπες EcoSpar?

 

Ακόμα και όταν δεν είστε στο σπίτι, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν αφήσετε τη σόμπα αναμμένη. Η σόμπα διαθέτει ένα διακόπτη ασφαλείας μέσω του οποίου, ακόμα και αν η σόμπα έχει μπλοκάρει, την απενεργοποιεί.Σε περίπτωση που χαλάσει ο ανεμιστήρας που απομακρύνει τα καυσαέρια, ο διακόπτης ασφαλείας ενημερώνεται ότι υπάρχει πρόβλημα και διακόπτει τη τροφοδοσία ρεύματος στο σύστημα μεταφοράς pellet.Όταν τα Pellet σταματήσουν να πέφτουν στο δοχείο καύσης, επειδή τελείωσαν ή μπλόκαρε η μεταφορά τους, η σόμπα σας ενημερώνει για αυτήν την παύση στην ειδική οθόνη.

5. Πόσο οικολογικές είναι αυτές οι σόμπες?

Oι σόμπεςείναι σχεδιασμένες σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα (EN 14785 για τις Solara, Tukana καιKarinaκαι EN 303-5 για τις Auriga και Galena), τα οποία εγγυώνται την ποιότητα και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων στο περιβάλλον. Επίσης το στερεό καύσιμο pellet που χρησιμοποιούν, είναι κατασκευασμένο από καθαρό ξύλο, χωρίς προσμίξεις και χημικά.

6. Που μπορεί να δει κάποιος τα προϊόντα που διαθέτει η εταιρεία?

Στο χώρο της εταιρείας μας υπάρχει έκθεση με όλα τα προϊόντα μας, όπου μπορείτε να τα δείτε από κοντά και να διαπιστώσετε την απόδοσή τους, καθώς υπάρχουν και μοντέλα τα οποία είναι σε καθημερινή λειτουργία.

Επίσης, αυτή τη στιγμή έχουμε ήδη δημιουργήσει ένα μεγάλο δίκτυο από συνεργαζόμενες εταιρείες και καταστήματα, σε πολλές περιοχές της Ελλάδος. Με αυτόν τον τρόπο, πέρα από τις πληροφορίες που μπορείτε να βρείτε μέσω της ιστοσελίδας μας, μπορείτε να επισκεφτείτε και τις εκθέσεις των συνεργατών μας και να δείτε από κοντά τα προϊόντα και τις λειτουργίες τους.

Τέλος, η εταιρείας μας συμμετέχει συχνά σε εκθέσεις με αντικείμενο τη θέρμανση, οι οποίες γίνονται σε διάφορα σημεία της χώρας.

7. Σε τι συσκευασίες μπορούμε να βρούμε το στερεό καύσιμο pellet και πως μπορεί να το προμηθευτεί κάποιος?

Το στερεό καύσιμο Pellet διατίθεται σε συσκευασίες σακιών των 15 Kgr. Επίσης, για μεγάλες παραγγελίες, υπάρχει και συσκευασία παλέτας των 70 σακιών.

Στην αποθήκη της εταιρείας μας υπάρχει ήδη ένα πολύ μεγάλο απόθεμα από συσκευασίες pellet, ενώ συνεχώς πραγματοποιούνται εισαγωγές, ώστε να μπορούμε να καλύπτουμε συνεχώς τις ανάγκες των συνεργατών και των πελατών μας.

8. Στο μέλλον θα υπάρχει διαθεσιμότητα σε pellet και πόσο θα αυξηθεί η τιμή του?

Όπως και στο εξωτερικό, έτσι και στην Ελλάδα η παραγωγή στερεών καυσίμων pellet βρίσκεται συνεχώς σε ανάπτυξη και νέες εταιρείες παραγωγής εμφανίζονται δυναμικά. Η πρώτη ύλη για την παρασκευή τους, καθαρό πριονίδι από κοπή ξύλων και υπολείμματα ξυλίας, βρίσκεται σε αφθονία και ο ανταγωνισμός από τις εταιρείες είναι μεγάλος. Παράλληλα, αποτελεί ένα καύσιμο στο οποίο δεν επιβάλλονται συνεχώς αυξανόμενοι ειδικοί φόροι κατανάλωσης. Συνεπώς, η τιμή του θα παραμένει σταθερή και δε θα παρουσιάζει αυξήσεις όπως αυτές στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο ή και το ηλεκτρικό ρεύμα.

9. Πως φτάνουν τα προϊόντα στο χώρο του πελάτη?

Από τη στιγμή που θα προχωρήσετε σε αγορά κάποιου προϊόντος, αναλαμβάνουμε κατόπιν συνεννόησης να το παραδώσουμε στο χώρο σας με κάποιο από τα οχήματά μας. Στην περίπτωση που ο χώρος εγκατάστασης είναι απομακρυσμένος, τότε σε συνεργασία με μεταφορική εταιρεία και δική σας χρέωση, θα το παραλάβετε άμεσα.

Αν η αγορά γίνει από κάποιο συνεργάτη μας, τότε τη διαδικασία αποστολής την αναλαμβάνει εκείνος.

10. Τι εγγύηση έχουν τα προϊόντα?

Όλα τα μηχανικά μέρη των προϊόντων μας καλύπτονται από εγγύηση 4 ετών, ενώ τα ηλεκτρικά – ηλεκτρονικά από εγγύηση 1 έτους.

11. Με ποιους τρόπους μπορεί να γίνει η πληρωμή?

Η εταιρεία μας παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες της και εφόσον η πληρωμή γίνει με πιστωτική κάρτα, να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους πληρώνοντας σε 12 άτοκες δόσεις.

Σε κάθε άλλη περίπτωση οι πληρωμές γίνονται τοις μετρητοίς.